VOL Ράλι Ράλι ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ WRC: Ο τίτλος κατασκευαστών στη Volkswagen

σχιστοπλακες τιμες – http://lithorama.com.gr/index.asp?Keyword=0000000046.%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%83%20%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85%20%CF%87%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%85%20%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CF%83.html. ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ σκαλεσ εξωτερικου χωρου ΧΤΙΣΙΜΟ σκαλεσ εξωτερικου χωρου ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Παρότι αυτό χθες φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας καθώς ήταν 46sec πίσω από τη κορυφή, διακοσμητικη πετρα εσωτερικου χωρου ο Σεμπαστιέν Οζιέ πήρε μία ανέλπιστη νίκη στην Ισπανία!…”

WRC: Ο τίτλος κατασκευαστών στη Volkswagen ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ

Παρότι αυτό χθες φάνταζε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας καθώς ήταν 46sec πίσω από τη κορυφή, ο Σεμπαστιέν Οζιέ πήρε μία ανέλπιστη νίκη στην Ισπανία!

Μάλιστα, με τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα να τον πλαισιώνει στο επιβλητικό 1-2 της Volkwagen Motorsport, η γερμανική ομάδα κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στους κατασκευαστές.

Ο Φινλανδός ξεκίνησε το τρίτο και τελευταίο σκέλος του ράλι με προβάδισμα μόλις 1.6sec από τον Ντάνι Σόρντο με το εργοστασιακό DS3 WRC όμως στις χωμάτινες ειδικές της ημέρας, το σκηνικό άλλαξε σε σχέση με την άσφαλτο του προηγούμενου διήμερου.

Τα Polo R WRC πρώτευσαν και στις έξι διαδρομές, με τον Αντρέας Μίκελσεν να κυριαρχεί στις πρώτες δύο αν και ουσιαστικά εκτός συναγωνισμού αφού μετά την εγκατάλειψη τη Παρασκευή, επέστρεψε χάρη στο σύστημα Rally2 ήταν πολύ πίσω.

Όμως αυτός που τον ακολουθούσε, ο Οζιέ, κέρδιζε αρκετό χρόνο έναντι των υπολοίπων. Συνέχισε έτσι όταν από τη δωδέκατη ΕΔ άρχισε να σημειώνει εκ νέου τους ταχύτερους χρόνους, στην ΕΔ 13 κατάφερε να «προσπεράσει» τον Σόρντο και στην ΕΔ14 ανέλαβε τα ηνία και στη γενική, μένοντας εκεί μέχρι τέλους.

Για περισσότερα διαβάστε ΕΔΩ

ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ Reuters: Παράνομο το σχέδιο φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές

Σύμφωνα με πόρισμα της νομικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιήλθε στην κατοχή του Reuters

Παράνομο κρίνεται το σχέδιο 11 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλουν φόρο επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σύμφωνα με γνωμοδότηση νομικών εκπροσώπων της Ε.Ε, σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters.

Η 14σέλιδη γνωμάτευση, που περιήλθε στην κατοχή του Reuters, θα καταστήσει δύσκολη την εφαρμογή του μέτρου σε 11 κράτη-μέλη από το 2014. Στόχος του είναι να καταβάλουν οι τράπεζες περίπου 35 δισ. ευρώ το χρόνο, ως αντάλλαγμα για την ενίσχυση που έλαβαν από τους φορολογούμενους κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2007-2009.

Αντιθέτως, η έκθεση θα γίνει δεκτή με ικανοποίηση από το Λονδίνο, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, που αντιτίθεται στην επιβολή του φόρου. Η Βρετανία και αρκετά ακόμα κράτη-μέλη της ΕΕ αρνήθηκαν να το εφαρμόσουν, κάτι που θέ ΤΕΙ εν αμφιβόλω το δικαίωμα των 11 κρατών να το υλοποιήσουν χωρίς τη συναίνεση των υπολοίπων.

Ο φόρος σχεδιάζεται να επιβληθεί στις μετοχές, τα ομόλογα, τα παράγωγα, τις συμφωνίες επαναγοράς και το δανεισμό τίτλων.

Υπέρ της εφαρμογής του έχουν ταχθεί η Ελλάδα, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Εσθονία, η Σλοβακία και η Σλοβενία.

Οι νομικές υπηρεσίες της ΕΕ αναφέρουν, ωστόσο, στη γνωμοδότησή τους με ημερομηνία 6 Σεπ Τεμβρίου ότι το σχέδιο «υπερβαίνει τη δικαιοδοσία των κρατών-μελών για φορολόγηση βάσει των κανόνων του διεθνούς εθιμικού δικαίου».

Σύμφωνα με το έγγραφο, το σχέδιο δεν συνάδει με την συνθήκη της ΕΕ, «καθώς παραβιάζει τις φορολογικές αρμοδιότητες των κρατών μελών που δεν συμμετέχουν». Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

LIVE: Ολα τα νέα αυτοκίνητα που παρουσιάζονται στην Φρανκφούρτη (upd)

Δείτε και μάθετε τα πάντα για όλα τα νέα μοντέλα που θα παρουσιαστούν σήμερα και αύριο στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Εκεί βρίσκεται ο Τάκης Τρακουσέλλης.

Το Car+Speed  δίνει το “παρών” σε ένα ακόμα μεγάλο αυτοκινητικό γεγονός: στο τελευταίο για το 2013, μεγάλο Ευρωπαϊκό ραντεβού της αυτοκίνησης, το Σαλόνι αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Tags

You may also like...

0 thoughts on “VOL Ράλι Ράλι ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΠΛΑΚΕΣ ΓΙΑ ΧΤΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΑΠΕΔΑ WRC: Ο τίτλος κατασκευαστών στη Volkswagen”

Leave a Reply

Loading...